Wie is Justine Hollevoet?

January 9, 2019
admin

Op 25 november 1986 zag ik het Izegemse levenslicht. Mijn mama is vakbondsafgevaardigde bij diepvriesgroentenbedrijf Unifrost in Koolskamp en een groot hondenliefhebber. Mijn papa is klusjesman bij de Izegemse huisvestingsdienst en een vinkenier in hart en nieren. In 2016 kocht in mijn eigen stekje in Izegem. Dit deel ik in het weekend met twee pleegkindjes.

Izegemse engagementen

De zaadjes van mijn politiek engagement werd gepland tijdens mijn vele jaren als speelpleinanimator en Chiroleidster. Vanuit deze hobby kwam ik in de jeugdraad terecht en maakte ik kennis met het jeugdbeleid van onze stad. Het waren de eerste stappen in mijn politieke loopbaan.

Een stap naar de ‘échte’ politiek

Na mijn studies als sociaal – cultureel werker zette ik de stap naar de échte politiek. In 2011 werd ik lid van het Izegemse sp.a bestuur. De keuze voor sp.a was voor mij een evidentie. Het socialisme kreeg ik voor een stuk mee van thuis uit, maar ik vond vooral mezelf het meest terug bij de sp.a. Ik geloof in een samenleving waar we moeten kansen geven aan iedereen en waar we door samen te werken verder komen. 

In 2012 nam ik voor het eerst deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. Zes jaar lang mocht ik zetelen als OCMW–raadslid. Ik kon groeien in mijn politiek mandaat en mijn interesses werden breder. 

Provincie- en gemeenteraadsverkiezingen 2018

Ook in 2018 stond ik op de lijst. Deze keer als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen en van op de tweede plaats voor de provincieraadsverkiezingen. 

Sinds 2019 zetel ik dus in de gemeenteraad van Izegem en de provincieraad van West-Vlaanderen.

Ik kijk er naar uit om verder te groeien in de politiek en op die manier de dingen waar ik voor sta en waar ik in geloof verder uit te dragen en vorm te geven in een concreet beleid. 

Geen reacties

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gemeenteraadslid Izegem Provincieraadslid West-Vlaanderen
Zekerheid. Voor Izegem en onze provincie.