Sp.a vraagt sterke ondersteuning van kwetsbare gezinnen.

April 17, 2020
admin

Het is een understatement om te zeggen dat het bijzondere tijden zijn. De coronacrisis heeft een impact op heel wat sectoren: onze cafés blijven dicht, gezellig shoppen bij onze handelaars of tijdens de batjes is niet aan de orde en je voelt dat heel wat mensen toch wat zoekende zijn in deze tijden.

Langs deze weg wil we nogmaals onze dankbaarheid en respect betuigen aan iedereen die er voor zorgt dat onze stad blijft draaien: alle mensen werkzaam in het ziekenhuis, in de zorg, in de voedingssector, het openbaar vervoer,… 

We zijn allemaal op de één of andere manier getroffen, maar vanuit sp.a maken we onze zorgen om onze kwetsbare gezinnen.
Justine Hollevoet: “De voorbije weken waren een serieuze uitdaging voor heel wat mensen. We willen in het bijzonder even de aandacht vestigen op kinderen en hun ouders. Chapeau voor wat ouders de voorbije weken hebben gerealiseerd. Maar bij een aantal mensen is het écht wel geen evidentie meer.”

Nu de scholen nog minsten twee weken gesloten blijven heeft sp.a toch een aantal vragen omtrent de ondersteuning van onze kwetsbare gezinnen. In eerste instantie willen we weten hoe onze stad en in het bijzonder de sociale dienst probeert om de vinger aan de pols te houden bij deze gezinnen en op welke manier we deze gezinnen extra kunnen ondersteunen.

Justine Hollevoet: “Het is niet voor alle gezinnen even evident om contact te houden met de leerkracht en de klasgenootjes via digitale platformen. Het is niet voor alle gezinnen evident om bij dit mooie weer in de tuin te spelen, want die is er bij sommige gezinnen gewoon niet. En bij sommige gezinnen is er op dit moment te weinig stabiliteit en is opvoedingsondersteuning een must. Wij zijn dan ook benieuwd naar de plannen van de stad!”.

Het warm water hoeft niet opnieuw uitgevonden worden, want er zijn al heel wat goede voorbeelden. In sommige gemeenten worden vanuit de jeugddienst pretpakketen uitgedeeld met knutselmateriaal en opdrachtjes voor de kinderen. In andere gemeenten zorgt het Huis van het Kind voor de nodige ondersteuning via onder andere digitale platformen. En verschillende organisaties verzamelen laptops om deze dan gebruiksklaar te maken en beschikbaar te stellen.

“De stad plant om een impulsfonds op te richten, maar op dit moment is het nog onduidelijk wat dit precies zal betekenen. We hopen dat met deze insteken kan gezorgd worden voor deze bijzondere doelgroep die mij persoonlijk heel nauw aan het hart ligt. Ik zal alvast klaar om een handje te helpen, samen met wellicht verschillende vrijwilligers die zich hebben gemeld bij #izegemhelpt.”: besluit Justine.

Geen reacties

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gemeenteraadslid Izegem Provincieraadslid West-Vlaanderen
Zekerheid. Voor Izegem en onze provincie.