parallax background

Over mij

Wie ben ik?


Ik ben Justine Hollevoet en geboren op 25 november 1986. Als dochter van Angelina Schietaert en Gino Hollevoet en zus van Jordy Hollevoet groeide ik op in Izegem. Sinds 2016 heb ik ook mijn eigen stekje in de Slabbaardstraat Noord. Dit stekje mag ik delen met twee kindjes die binnen ondersteunende pleegzorg af en toe bij mij vertoeven.


Toen ik begon te puberen ontdekte ik de kracht van jeugdwerk dankzij de Chiro en het speelpleinwerk. Ik ging sociaal - cultureel werk studeren en mijn eerste werkervaring mocht ik daarna opdoen in het jeugdwerk. Daarna was ik ook aan de slag binnen de ouderenzorg en de kinderopvang. Sinds 2018 ben ik aan de slag bij sp.a: eerst als campagnemedewerker voor de verkiezingen van 2018 en 2019. Sinds 2020 ben ik afdelingscoach. Ik ondersteun de afdelingen van regio Roeselare - Tielt en regio Brugge. Aanvullen verzorg ik ook het vormingsaanbod voor onze afdelingen.


De schuld van de sossen

Mijn keuze voor sp.a was voor mij een evidentie. Ik geloof namelijk in een samenleving van dromen. Door kansen te creëren, door een kader te scheppen,... kunnen we met iedereen vooruit gaan. Denk maar aan de sociale zekerheid die de basis is van een samenleving waar solidariteit centraal staat.


Stad van bustels en skoen


In 2012 nam ik voor het eerst deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. Ik kreeg de kans om zes jaar te zetelen als OCMW - raadslid. Het was voor mij de ideale opstap om te groeien als politica. Mijn interesse werd steeds breder en ik kreeg er steeds meer goesting in.

Met de verkiezingen van 2018 mocht ik als lijsttrekker naar de verkiezingen trekken. Onder moeilijke omstandigheden door interne ruzies stonden we voor een grootse uitdaging. Samen met Julie Vandewatere kregen we van onze kiezers een zitje in de Izegemse gemeenteraad. Na 40 jaar meerderheid zaten we plots aan de andere kant van de tafel. Politiek is ondertussen een echte passie geworden en iets waar ik elke dag mee bezig ben. Met onze ploeg kijken we positief naar de volgende verkiezing in 2024.

Binnen de Izegemse gemeenteraad focus ik mij vooral op de volgende thema’s: jeugd, welzijn, zorg, gezondheid, buurtwerk.

#meerWest-Vlaanderen


In 2018 nam ik ook deel aan de provincieraadsverkiezingen. Samen met Tom Willems, Peter Roose, Simon Bekaert en gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe vormen we sinds december 2018 de sp.a - fractie.

De provincie buigt zich vaak over heel wat technische zaken, maar toch vind ik er steeds meer mijn weg. De provinciale domeinen kennen geen geheimen meer. Ik vertoef er vaak om te wandelen of te gaan spelen met mijn pleegkindjes. Verder focus ik mij op het onderwijsbeleid en het aanpakken van de geletterdheid. Daarbij aansluitend werk ik ook mee aan het uitbouwen van ons eigen vormingsaanbod via het vormings- en expertisecentrum VONK. Tot slot wil ik mij graag verder specialiseren in het aanbod voor startende ondernemers.

Vooruit


Door mijn mandaat binnen de gemeente - en provincieraad en mijn functie als afdelingscoach ben ik elke dag bezig met politiek. Het kan soms al eens wat overweldigend zijn, maar ik geniet er elke dag van. Door kritisch mee te denken en op constructieve manier voorstellen te doen maken we de samenleving voor iedereen wat aangenamer. In mijn blogberichten lees je daarover meer!

Heb je zelf een idee, een suggestie of een droom? Aarzel dan niet om mij te contacteren.

Over mij

Op de hoogte blijven van mijn avonturen?

Schrijf je dan hier in voor mijn nieuwsbrief.
De nieuwsbrief wordt tweemaandelijks verstuurd.