Een fietsbieb voor Izegem

October 24, 2019
admin

Weet je nog die eerste keer fietsen zonder wieltjes?
En toen je voor het eerst een coole jump maakte?
Of als je wat ouder was en zonder handen probeerde te rijden?
 Het lijken alledaagse dingen uit onze kindertijd waar we met een grote glimlach aan terug denken.We willen het voor iedereen mogelijk maken om te genieten van deze avonturen. Daarom stellen we als sp.a voor om een fietsbieb op te richten. In een fietsbieb kan je kwalitatieve kinderfietsen ontlenen: van het eerste loopfietsje tot de stoere tienerfiets tegen een democratische prijs.

 Wat zijn de voordelen van deze fietsbieb:

  • Telkens een nieuwe fiets kopen is niet voor iedereen haalbaar. Dankzij de fietsbieb geven we iedereen de kans om te fietsen met een juiste fiets op maat. Het uitleenabonnement is een stuk voordeliger dan de aankoop van een nieuwe fiets.
  • Wanneer je kindje de fiets is ontgroeid is deze vaak nog bruikbaar. Met een fietsbieb is het “gebruik” prioritair op het “hebben”.
  • Om er steeds zeker van te zijn dat de fietsen kwalitatief in orde zijn, gaan we op zoek naar samenwerking met bijvoorbeeld de kringwinkel. Het heeft niet alleen een extra stimulans in de sociale economie, maar zorgt er ook voor dat de fietsen steeds tiptop in orde zijn.

Op dit moment zijn er reeds verschillende initiatieven in de omgeving: Harelbeke, Pittem, Ledegem, Staden, Tielt,… We geloven ook dat dit voor Izegem een echt succes kan zijn. Daarom werd dit project voorgesteld op de gemeenteraad van oktober 2019. En met succes, want de meerderheid ging mee in onze verhaal en bekijkt de oprichting van een Izegemse fietsbieb.

https://www.hln.be/in-de-buurt/izegem/sp-a-pleit-voor-fietsbieb-in-izegem~af0a3ff5/

Geen reacties

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gemeenteraadslid Izegem Provincieraadslid West-Vlaanderen
Zekerheid. Voor Izegem en onze provincie.